רוטרי בינלאומי

רוטרי הוא ארגון וולונטרי של בעלי מקצוע מובילים בתחומם שהתארגנו לשירות הומניטרי ולבניית רצון טוב והבנה. רוטרי הוקם ב-23 בפברואר 1905 בעיר שיקגו בארה"ב, על ידי עו"ד פול האריס שצירף אליו אנשי עסקים ובעלי מקצועות חופשיים במטרה לסייע לקהילה ולנזקקים בעזרת המצוינות, הקשרים והכישורים שמקצועם מקנה להם. העקרון המלווה את רוטרי הוא שרות לזולת מעל הפרט.
רוטרי הוא הארגון הראשון בו חברו יחד אנשי עסקים ובעלי מקצועות חופשיים במטרה להגיש עזרה לזולת. בתקופה הראשונה ערכו החברים פגישות ברוטציה, במקומות העיסוק והעבודה של כל אחד לפי התור, ומכאן נבע השם "רוטרי". אחד החברים סבר כי צריך סמל ולאחר דיונים נבחר גלגל שיניים (עם מגרעת) לסמל שרוטריונים בכל רחבי העולם נושאים עד היום על דש הבגד.
המטרה העיקרית של ארגון רוטרי הוא לעודד ולטפח
אידיאל שרות כבסיס לכל מפעל ערכי
ובמיוחד בארבעה נושאים:
- פיתוח מעגלי היכרות אישית כהזדמנות של שירות.
- רמות מוסר גבוהות בעסקים ובמקצועות חופשיים; הכרה בערכו המועיל של כל עיסוק וראיית כל רוטריון את מקצועו כהזדמנות לשירות החברה.
- יישום של אידיאל השירות על ידי כל רוטריון בחייו הפרטיים, העסקיים והציבוריים.
- קידום יחסי הבנה בינלאומיים ופעולות להגברת ידידות ושלום בין עמים באמצעות אחווה עולמית של אנשי עסקים ובעלי מקצועות חופשיים המאוחדים באידיאל השירות.

פול האריס, עו"ד - מייסד ארגון רוטרי
למועדוני רוטרי בכל אתר ואתר יש אידיאל יסודי אחד: "אידיאל השירות", שעיקרו הקדשת מצוינות, מחשבה ועשיית פעולות למען העזרה לזולת.

חבר רוטרי מונחה לפי ארבעה מבחנים
- האם זו האמת.
- האם זה הוגן כלפי כל המעוניינים.
- האם זה מטפח רצון טוב וידידות.
- האם זה לטובת כל המעוניינים.
פעילויות רוטרי בינלאומי ורוטרי אזור 2490, ישראל
סניטציה ומים

ישראל מובילה בעולם בתחומי אספקת מים לאזורים צחיחים, מחזור והתפלת מים. ועדה אזורית בראשותו של נג"ל אבנר פוקס, מובילה פרויקטים ייחודיים בתחום זה, בארץ ובעולם
מניעת מחלות

רוטרי בינלאומי ממגר את מחלת הפוליו בעולם. עד כה חוסנו 2.5 מיליארד ילדים חוסנו על ידי רוטרי בכל העולם. אנחנו בישראל פועלים לקידום מיזמים בריאותיים בשיתוף מדינות בעולם, מסייעים בפרויקט הצל 'ליבו של ילד' ועוד.
קידום השלום ופתרון סכסוכים

ישראל מובילה בעולם בתחומי אספקת מים לאזורים צחיחים, מחזור והתפלת מים. ועדה אזורית בראשותו של נג"ל אבנר פוקס, מובילה פרויקטים ייחודיים בתחום זה, בארץ ובעולם
חיזוק כלכלה מקומית

רוטרי ישראל מקיים פורום עסקי בחיזוק קשרים והזדמנויות עסקיות, מעניק פרסים לעסקים מצטיינים, מעודד סטארטאפים ופועל לחיזוקם של עסקים קטנים ובינוניים בקהילה.
קידום חינוך

מידי שנה אנו מעניקים מלגות בהיקף כולל של מעל ל- 1.5 מיליון ש"ח לסטודנטים במוסדות להשכלה גבוהה. מעל 15,000 תלמידים משתתפים מידי שנה בתחרות הנואם הצעיר של רוטרי ישראל. בנוסף מתקיימות תוכניות בינלאומיות וחילופי נוער עם מדינות שונות בעולם.
קידום השלום ופתרון סכסוכים

מועדוני רוטרי בישראל מסייעים בתרומות לתכניות קהילתיות העוסקות בילדים ונוער בסיכון והעצמת נשים בקהילה.