מפגשי פיירסייד
חברויות ניצתות במפגשי פיירסייד
"להבה מרצדת היא צד שלישי נחמד מאד", אמר הנרי דיוויד תורו, משורר וסופר אמריקאי ואכן כך, כשהיא מרקדת מסביב ומפיקה צללים סביב אח או מדורה. אז ארגון רוטרי בהיותו בעל לב מסורתי מאוד בחר את השם לסוג מפגשים מיוחד ברוטרי: מפגשי פיירסייד.
כמובן, שלא חייב כי במקום המפגש יהיה אח (פיירסייד) בכלל: זה יכול להיות באֶכסֶדרָה בקליפורניה, בחצר בית בצרפת או בגן יפני – אך הוא יהיה תמיד באווירה ביתית, בהרגשה של חום ונינוחות. על כן המושג "פיירסייד" מתפרש כסוג של מפגש הרמוני לא פורמלי.
כמובן, שלא חייב כי במקום המפגש יהיה אח (פיירסייד) בכלל: זה יכול להיות באֶכסֶדרָה בקליפורניה, בחצר בית בצרפת או בגן יפני – אך הוא יהיה תמיד באווירה ביתית, בהרגשה של חום ונינוחות. על כן המושג "פיירסייד" מתפרש כסוג של מפגש הרמוני לא פורמלי.
מפגש הפיירסייד הראשון ברוטרי התקיים בשנות ה-20 המאוחרות [של המאה הקודמת] בסנט ג'ון, ניו פאונדלנד, קנדה. זה נוצר מהרעיון שבאווירה ביתית חמה יהיה קל יותר לרוטריונים לשוחח על נושא בצורה נינוחה. מאז, מועדוני רוטרי בכל המקומות בעולם עורכים מפגשים כאלו לעריכת דיון בנושאי מועדון חשובים, קהילה, משפחת העמים, ולצורך סיוע בפיתוח היכרויות ככלי וללא מתן מונופול בשיח למארח או לאורח כלשהו.
מניסיון ארוך שנים במפגשי פיירסייד באו רעיונות רבים למארגני המפגשים. אם, נניח, שבמועדון, יש 60 חברים, אז יכולים לארגן 4 מפגשים של 15 חברים, כשאלו יהיו באופן סימולטני בבתי 4 חברים. הזמנות אירוח לוקחות בחשבון את גודל הבית של החבר המארח.
עוד נושאים חשובים כוללים חובה של כל מארח לספק מקומות ישיבה הולמים, ואולי, הגשה של כיבוד קל במהלך הערב: האחריות של כל מארח קבוצה היא לבחור נושא שיחה, ולעודד כל אורח ואורח להגיע: והמוכנות של כל אורח ואורח ליטול חלק בשיח על הנושא וללא מתן מונופול בשיח למארח או לאורח כלשהו.
אולם, החשוב ביותר, בתכנון מפגשי פיירסייד היא בחירת נושא השיח – בכך תלויה ההצלחה של סוגי מפגשים אלו. לא משנה איזה נושא נבחר, הוא צריך להיות, באיזושהי צורה, קשור לקונספט השרות של רוטרי או, על שלב מסוים בהתפתחות רוטרי עצמו – נושא שייתכן ולא מובן במלואו לחברים חדשים וותיקים כאחד. בנוסף, הרבה מועדונים בוחרים אתגר קהילתי כנושא שיח, כאשר אחרים בוחנים, בהצלחה שווה, מענה לשאלה בינלאומית שחברים רוצים להבין באופן נרחב יותר.
באופן דומה, מועדונים קובעים תכניות שונות לקביעת הלו"ז למפגשים אלו. בעוד שבחלק מהמועדונים אין כל לו"ז מתוכנן למפגשים אלה, במועדונים אחרים מתכננים לו"ז קבוע ותדיר למפגשים. בין מועדוני הרוטרי שיש להם לו"ז קבוע למפגשים אלה מצוי מועדון מורקאמי ביפן. בתכנון של 1959, הוא קבע את הלו"ז למפגשים אלו בכל חודש שני. גם במועדוני הרוטרי שיקגו באילנוי ורוצ'סטר בניו יורק, יש לו"ז קבוע למפגשים אלו.
המפגשים הללו כל כך פופולריים במועדון אולטנהייג באיגוד דרום אפריקה, עד אשר המועדון קיבל החלטה שמפגשים אלו לא יוגבלו לחורף בלבד, וקיים סדרת מפגשי קיץ ליידע את החברים החדשים ביותר על רוטרי. ועדת התכנון יידעה כי זה היה "מעורר עניין ומפתיע" כשהרבה חברים ותיקים התבקשו גם הם להגיע למפגשים רענון ביתיים אלו.
אז, אם אתה רוטריון בשנתך הראשונה או רוטריון ותיק, אל תפספס את ההזדמנות הבאה להפיק תועלת ממפגש פיירסייד. אולי לא יהיה אח (פיירסייד), אבל אתה יכול להיות בטוח שתהיה אחווה ודיון מועיל.
מתוך מגזין הרוטריון –
פורסם בנובמבר שנת 1960 (שם, בעמ' 69)
רוט' יוסף מאור, עו"ד – רוטרי רעננה - ספטמבר 2019
מפגשי פיירסייד מתקיימים ברוטרי רעננה מדי שנה בכל חודש.
כל חודש חבר מארח בביתו 3 חברים מועדון אחרים ובני/בנות זוגן. השיבוץ נעשה לסירוגין.
הפגישות מתקיימות במוצ"ש, במסגרתו ארוחת ערב נפלאה ושיח קולח על נושאים שונים ומגוונים.
אנו מוציאים כי המפגשים הללו הכרחיים לגיבוש ואף מייצרים חברויות אמתיות בין חברי המועדון.